Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα γραφικό μικρό προάστιο μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Σερρών πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, ανάμεσα στα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια. Τα τρεχούμενα νερά που ρέουν άφθονα στην περιοχή σχηματίζοντας μικρούς καταρράχτες και λίμνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Τα φύλλα των δέντρων αλλάζουν χρώμα κάθε εποχή δημιουργώντας μαγευτική ατμόσφαιρα ενώ στην πυκνή βλάστησή του ζουν αρκετά είδη πουλιών και μικρών ζώων.

Εξοχικά κέντρα δένουν περίτεχνα με το φυσικό τοπίο και κάνουν το βυθισμένο στο πράσινο αυτό προάστιο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα.



Εδώ σ' αυτό τον δημοφιλή προορισμό σας περιμένουμε να απολαύσετε και εσείς όπως και χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλη την Ελλάδα τις μοναδικές γεύσεις που σας προσφέρει... το Ποταμάκι! 

Ελάτε κοντά μας για να γευτείτε τις σπιτικές και παραδοσιακές μας συνταγές και συνδυάστε την εξόρμησή σας με απολαυστικό φαγητό φτιαγμένο με αγάπη, μεράκι και αγνά υλικά.

Και μόλις.. πάρετε δυνάμεις συνεχίστε να ανακαλύπτετε τις ντόπιες ομορφίες!... αφού κοντά στον Άγιο Ιωάννη βρίσκονται δύο μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και ιστορικής σημασίας αξιοθέατα. Η λίμνη Kερκίνη αλλά και η Αμφίπολη με τον διάσημο από τις τελευταίες ανασκαφές Τύμβο Kαστά. 



Η Αμφίπολη βρίσκεται κοντά στην γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα και πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Αθηναίους το 437 π.χ.

Πηγαίνοντας προς την Αμφίπολη, μπορείτε να θαυμάσετε παραλιακά μαγευτικά τοπία, συνδυάζοντας την διαδρομή με επισκέψεις στο σπήλαιο της Δράμας, τον "Λέοντα της Αμφίπολης" και άλλα. 

Οι ενδιαφερόμενοι για αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν να επισκεφθούν την Άνω Αμφίπολη, ενώ εκείνοι που θέλουν και προτιμούν την χαλάρωση και την ξεκούραση, μπορούν να επισκεφθούν την Κάτω Αμφίπολη που είναι πιο τουριστική.


Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους μοναδικούς εναπομείναντες πλούσιους υδροβιότοπους της Ελλάδας κι ένας απ’ τους πιο σημαντικότερους της Ευρώπης, μονοπωλώντας τον οικοτουρισμό στην Ελλάδα και συγκεντρώνοντας το διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον. 


Ο συνδυασμός τριών σημαντικών στοιχείων -ποικιλότητα βλάστησης, νερό, και γόνιμο έδαφος - δημιούργησε στην περιοχή έναν σημαντικό αριθμό βιοτόπων που διαφέρουν στη δομή τους και στη λειτουργικότητα τους δημιουργώντας ένα ανεκτίμητο σύνολο.

Εκτός από το να απολαύσει κανείς τη μοναδική φύση στην περιοχή που εκτείνεται γύρω από τη λίμνη Κερκίνης, μπορεί επίσης να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες, όπως η παρατήρηση πουλιών, η βαρκάδα στο παραποτάμιο δάσος, από τα λιμάνια Κερκίνης και Μανδρακίου, η πεζοπορία και η ορειβασία, το ψάρεμα, η ιππασία, το κανό, αλλά και η επίσκεψη στους γύρω ιστορικούς, αρχαιολογικούς και φυσικούς χώρους.